ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2020

 

13-05-2020
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ 
 
Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκδόθηκε η Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων (ΑΣΕΙ), [Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών ∆οκίµων (ΣΝ∆), Ικάρων (ΣΙ), Αξιωµατικών Σωµάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωµατικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ)] και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ), [Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεµικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Πολεµικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)]
 
Η προκήρυξη πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά. Προσοχή στις προθεσμίες κατάθεσης αίτησης και δικαολογητικών: από Τετάρτη, 13-5-2020 έως και Παρασκευή, 29-05-2020
 
 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ (με τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων)
 
 
Προσοχή στις προθεσμίες: 
 
Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η προθεσμία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης της Αίτησης - Υπεύθυνης Δήλωσης των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, θα γίνεται από  11/05/2020 ημέρα Δευτέρα έως και 24/05/2020 ημέρα Κυριακή.
 
Η προθεσμία της ταχυδρομικής αποστολής  (με συστημένη αλληλογραφία ) της ως άνω Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ είναι από 11/05/2020 ημέρα Δευτέρα έως και 25/05/2020 ημέρα Δευτέρα (σφραγίδα ταχυδρομείου Δημόσιου ή Ιδιωτικού).
08-05-2020
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 
Από το Υπουργείο Παιδείας καλούνται όλοι οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων να παρουσιαστούν στο Λύκειό τους και να προχωρήσουν σε έλεγχο και ενυπόγραφη επιβεβαίωση της αίτησης-δήλωσης συμμετοχής τους στις εξετάσεις.
 
Εφιστούμε την προσοχή ιδιαιτέρως στα παρακάτω:
 
  • Η διαδικασία αυτή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη, 14-5-2020.
  • Εάν οι υποψήφιοι δεν προβούν σε επιβεβαίωση της αίτησής τους, αυτή δεν θα ληφθεί υπόψη. 
  • Απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης.
  • Οι προφορικά εξεταζόμενοι οφείλουν να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά που απέστειλαν ηλεκτρονικά στο σχολείο κατά την κατάθεση της αίτησης.
  • Οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών οφείλουν να επιδείξουν ευκρινές φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία εδώ:  Εγκύκλιος για επιβεβαίωση αίτησης-δήλωσης  

 

01-05-2020
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2020
 
 
10-04-2020
ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020
 
Στο πλαίσιο της απότομης διακοπής της εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω της επιδημίας του κορονοϊού COVID-19 εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας εγκύκλιος που τροποποιεί την εγκύκλιο του Σεπτεμβρίου 2019 με την οποία οριζόταν η εξεταστέα ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα του ΝΕΟΥ συστήματος.
 
Με τη νέα, τροποποιητική εγκύκλιο περικόπτεται σημαντικά η ύλη σχεδόν όλων των εξεταζόμενων μαθημάτων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. 
 
Η εγκύκλιος πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά και την βρίσκετε εδώ: Πανελλαδικές 2020 - Περικοπή ύλης 
 
28-03-2020
 
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ/ΕΠΑΛ ΕΤΟΥΣ 2020
 
Ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Παιδείας η έναρξη των διαδικασιών για τη συμμετοχή στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις με πρώτο βήμα την υποβολή αίτησης-δήλωσης για συμμετοχή. 
 
Στον σύνδεσμο που δίνεται παρακάτω θα δείτε α) το αναλυτικό δελτίο τύπου του Υπουργείου που ορίζει τη διαδικασία και δίνει τις βασικές οδηγίες και β) αναλυτικές εγκυκλίους, οδηγίες και έντυπα αιτήσεων για κάθε τύπο Λυκείου. 
 
Μερικές βασικές πληροφορίες: 
 
-  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020.
 
- Λόγω της φετινής έκτακτης κατάστασης και των μέτρων αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας που έχουν ληφθεί η διαδικασία έχει απλουστευτεί και θα γίνει εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά. 
 
- Το μόνο που χρειάζονται ουσιαστικά να κάνουν οι υποψήφιοι είναι να κατεβάσουν το σχετικό έντυπο στον υπολογιστή τους, να συμπληρώσουν τα πεδία που είναι με γκρι χρώμα και να το αποστείλουν ηλεκτρονικά (με email) στο Λύκειο. Ταυτοποίηση και επιβεβαίωση στοιχείων θα γίνει σε δεύτερο χρόνο που θα ανακοινωθεί αργότερα.
 
- Δεν απαιτείται προς το παρόν η συνυποβολή άλλων δικαιολογητικών ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικά, και οι οποίοι πρέπει να αποστείλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο σχολείο μαζί με την Αίτηση-Δήλωση.
 
Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή σας οφείλει να προκύψει από την προσεκτική μελέτη των σχετικών εγγράφων που βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο: 
 

 

06-03-2020

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τις λεπτομέρειες της πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των φετινών αποφοίτων Λυκείου καθώς και τις διαδικασίες και τα όργανα που σχετίζονται με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις Γενικού Λυκείου από το  2020 και εξής. 

Για να δείτε την απόφαση πατήστε εδώ: Υπουργική Απόφαση - Πανελλαδικές 2020

19-02-2020

Ενημέρωση υποψηφίων της Κατεύθυνσης Σπουδών Οκονομίας και Πληροφορικής
για τις σπουδές στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου 

Ενημερωτικό τρίπτυχο για τις σπουδές στο συγκεκριμένο τμήμα της Παντείου, τις παράλληλες ευκαιρίες προσωπικής καλλιέργειας και ανάπτυξης, που παρέχονται στους φοιτητές του, και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του.

 

24-01-2020

Ενημέρωση υποψηφίων για το Παλαιό και Νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2020

Από το Υπουργείο Παιδείας εκδόθηκαν οι πρώτες δύο ενημερωτικές εγκύκλιοι για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις που αφορούν: 

  • Τους αποφοίτους προηγουμένων ετών και τις δυνατότητες που έχουν για συμμετοχή στη διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το έτος 2020 - Ενημέρωση για το Παλαιό Σύστημα 2020
  • Το νέο σύστημα που θα ισχύσει από τις εξετάσεις του 2020 και αφορά όλους τους φετινούς μαθητές και όσους από τους αποφοίτους το επιλέξουν - Ενημέρωση για το Νέο Σύστημα 2020