ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2021

 

Τροποποιήσεις Υπουργικής απόφασης

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις τροποποιήσεις της Υπουργικής απόφασης κατάταξης των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία.

 

Υπουργική απόφαση

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2021

 
Επικαιροποίηση 30-06-2020 (αριθμός εισακτέων)
 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ (με τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων)
 
 
Προσοχή στις προθεσμίες: 
 
Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η προθεσμία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης της Αίτησης - Υπεύθυνης Δήλωσης των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, θα γίνεται από  11/05/2020 ημέρα Δευτέρα έως και 24/05/2020 ημέρα Κυριακή.
 
Η προθεσμία της ταχυδρομικής αποστολής  (με συστημένη αλληλογραφία ) της ως άνω Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ είναι από 11/05/2020 ημέρα Δευτέρα έως και 25/05/2020 ημέρα Δευτέρα (σφραγίδα ταχυδρομείου Δημόσιου ή Ιδιωτικού).
 
Επικαιροποιίηση 30-6-2020 (αριθμός εισακτέων): 

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζεται ο αριθμός  εισαγομένων  στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ύστερα από συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2019-2020.

Για να δείτε το ΦΕΚ πατήστε εδώ: Εισακτέοι Λιμενοφύλακες 2020

 
25-06-2020
 
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
 
Για να δείτε οδηγίες και κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα των μαθημάτων: "Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία"  και "Μουσική Αντίληψη και Γνώση" για εισαγωγή στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας και Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων δείτε εδώ: Εξετάσεις Μουσικών Μαθημάτων δείτε εδώ: Μουσικά Μαθήματα 2020
 
 
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
 
Για να δείτε το σχετικό έγγραφο με όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την εξέταση ειδικών μαθημάτων όλων των κατηγοριών υποψηφίων πατήστε εδώ:
 
23-06-2020
 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021
 
Στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr αναρτήθηκε η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2020-2021. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε από 16-6-2020. Όλοι οι υποψήφιοι από την 16-6-2020 πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος Ε ́ της Προκήρυξης Διαγωνισμού. Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ (Παράρτημα Γ ́) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.

Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών (που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΝΑΝΠ), λήγει στις 16-7-2020 ημέρα Πέμπτη.
 
 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΤΕΦΑΑ
 

 

17-06-2020

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020

Η διαδικασία διεξαγωγής και συμμετοχής στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 ορίζεται από την εξής εγκύκλιο:
Επαναληπτικές Πανελλαδικές 2020 

11-06-2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΕΦΑΑ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 
 
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ανακοινώθηκαν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τις εξετάσεις των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ που φοτιούν σε σχολεία της αρμοδότητάς της (ημερομηνίες εξετάσεων, διαδικασίες, δικαιολογητικά, βαθμολογικά όρια κλπ).
 

05-06-2020

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020: ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
 

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ανακοινώθηκε η κατανομή των υποψηφίων που θα εξεταστούν στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών στα εξεσταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στον Πειραιά. 

Οι υποψήφιοι από το Λύκειό μας θα εξεταστούν στο 3ο Γενικό Λύκειο Πειραιά, Κ. Μαυρομιχάλη 14.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το έγγραφο: Εξεταστικά Κέντρα Αγγλικών 2020

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΠΌ ΤΟ ΚΕΣΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Πειραιά εξέδωσε οδηγίες προς τους υποψηφίους για τον χειρισμό της περιόδου των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Μπορείτε να δείτε τις σχετικές συμβουλές και οδηγίες στον σύνδεσμο:  Οδηγός ΚΕΣΥ για Πανελλήνιες 2020

02-06-2020

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου της Ελληνικής  Αστυνομίας η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Αστυνομικών Σχολών λήγει στις 12 Ιουνίου 2020 και ώρα 15.00

Η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘ είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας:

Προκήρυξη Αστυνομικών Σχολών 2020

Αστυνομικές Σχολές 2020 Προθεσμία 

 

31-05-2020

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΕΦΑΑ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανακοινώνεται ότι η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α., θα διεξαχθούν από την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία και τα απαιτούμενα έγγαφα εδώ: ΤΕΦΑΑ 2020 

 

27-05-2020

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι με Υπουργική Απόφαση καθορίστηκε το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων για εισαγωγή υποψηφίων σε Τμήματα στα οποία απαιτείται η εξέτασή τους όπως και η  προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Πρόγραμμα εξετάσεων ειδικών μαθημάτων 2020

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος ανακοινώθηκε η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την εισαγωγή στις Σχολές Πυροσβεστικής με τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά την παρακάτω προκήρυξη. Ιδιαίτερη προσοχή στην προθεσμία συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης από την Πέμπτη, 28-5-2020 έως και την Πέμπτη, 04-6-2020.

Πυροσβεστική 2020 οδηγίες 

Προκήρυξη Πυροσβεστικού Σώματος 2020

Οίκοθεν τροποποίηση Προκήρυξης  

 
13-05-2020
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ 
 
Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκδόθηκε η Προκήρυξη Διαγωνισμού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων (ΑΣΕΙ), [Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών ∆οκίµων (ΣΝ∆), Ικάρων (ΣΙ), Αξιωµατικών Σωµάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωµατικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ)] και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ), [Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεµικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Πολεµικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)]
 
Η προκήρυξη πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά. Προσοχή στις προθεσμίες κατάθεσης αίτησης και δικαολογητικών: από Τετάρτη, 13-5-2020 έως και Παρασκευή, 29-05-2020
 
 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΩΝ Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ (με τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων)
 
 
Προσοχή στις προθεσμίες: 
 
Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η προθεσμία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης της Αίτησης - Υπεύθυνης Δήλωσης των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, θα γίνεται από  11/05/2020 ημέρα Δευτέρα έως και 24/05/2020 ημέρα Κυριακή.
 
Η προθεσμία της ταχυδρομικής αποστολής  (με συστημένη αλληλογραφία ) της ως άνω Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ είναι από 11/05/2020 ημέρα Δευτέρα έως και 25/05/2020 ημέρα Δευτέρα (σφραγίδα ταχυδρομείου Δημόσιου ή Ιδιωτικού).
08-05-2020
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
 
Από το Υπουργείο Παιδείας καλούνται όλοι οι υποψήφιοι των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων να παρουσιαστούν στο Λύκειό τους και να προχωρήσουν σε έλεγχο και ενυπόγραφη επιβεβαίωση της αίτησης-δήλωσης συμμετοχής τους στις εξετάσεις.
 
Εφιστούμε την προσοχή ιδιαιτέρως στα παρακάτω:
 
  • Η διαδικασία αυτή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη, 14-5-2020.
  • Εάν οι υποψήφιοι δεν προβούν σε επιβεβαίωση της αίτησής τους, αυτή δεν θα ληφθεί υπόψη. 
  • Απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης.
  • Οι προφορικά εξεταζόμενοι οφείλουν να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά που απέστειλαν ηλεκτρονικά στο σχολείο κατά την κατάθεση της αίτησης.
  • Οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών οφείλουν να επιδείξουν ευκρινές φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία εδώ:  Εγκύκλιος για επιβεβαίωση αίτησης-δήλωσης  

 

01-05-2020
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2020
 
 
10-04-2020
ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020
 
Στο πλαίσιο της απότομης διακοπής της εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω της επιδημίας του κορονοϊού COVID-19 εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας εγκύκλιος που τροποποιεί την εγκύκλιο του Σεπτεμβρίου 2019 με την οποία οριζόταν η εξεταστέα ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα του ΝΕΟΥ συστήματος.
 
Με τη νέα, τροποποιητική εγκύκλιο περικόπτεται σημαντικά η ύλη σχεδόν όλων των εξεταζόμενων μαθημάτων των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. 
 
Η εγκύκλιος πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά και την βρίσκετε εδώ: Πανελλαδικές 2020 - Περικοπή ύλης 
 
28-03-2020
 
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ/ΕΠΑΛ ΕΤΟΥΣ 2020
 
Ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Παιδείας η έναρξη των διαδικασιών για τη συμμετοχή στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις με πρώτο βήμα την υποβολή αίτησης-δήλωσης για συμμετοχή. 
 
Στον σύνδεσμο που δίνεται παρακάτω θα δείτε α) το αναλυτικό δελτίο τύπου του Υπουργείου που ορίζει τη διαδικασία και δίνει τις βασικές οδηγίες και β) αναλυτικές εγκυκλίους, οδηγίες και έντυπα αιτήσεων για κάθε τύπο Λυκείου. 
 
Μερικές βασικές πληροφορίες: 
 
-  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020.
 
- Λόγω της φετινής έκτακτης κατάστασης και των μέτρων αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας που έχουν ληφθεί η διαδικασία έχει απλουστευτεί και θα γίνει εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά. 
 
- Το μόνο που χρειάζονται ουσιαστικά να κάνουν οι υποψήφιοι είναι να κατεβάσουν το σχετικό έντυπο στον υπολογιστή τους, να συμπληρώσουν τα πεδία που είναι με γκρι χρώμα και να το αποστείλουν ηλεκτρονικά (με email) στο Λύκειο. Ταυτοποίηση και επιβεβαίωση στοιχείων θα γίνει σε δεύτερο χρόνο που θα ανακοινωθεί αργότερα.
 
- Δεν απαιτείται προς το παρόν η συνυποβολή άλλων δικαιολογητικών ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικά, και οι οποίοι πρέπει να αποστείλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο σχολείο μαζί με την Αίτηση-Δήλωση.
 
Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή σας οφείλει να προκύψει από την προσεκτική μελέτη των σχετικών εγγράφων που βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο: 
 

 

06-03-2020

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τις λεπτομέρειες της πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των φετινών αποφοίτων Λυκείου καθώς και τις διαδικασίες και τα όργανα που σχετίζονται με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις Γενικού Λυκείου από το  2020 και εξής. 

Για να δείτε την απόφαση πατήστε εδώ: Υπουργική Απόφαση - Πανελλαδικές 2020

19-02-2020

Ενημέρωση υποψηφίων της Κατεύθυνσης Σπουδών Οκονομίας και Πληροφορικής
για τις σπουδές στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου 

Ενημερωτικό τρίπτυχο για τις σπουδές στο συγκεκριμένο τμήμα της Παντείου, τις παράλληλες ευκαιρίες προσωπικής καλλιέργειας και ανάπτυξης, που παρέχονται στους φοιτητές του, και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του.

 

24-01-2020

Ενημέρωση υποψηφίων για το Παλαιό και Νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2020

Από το Υπουργείο Παιδείας εκδόθηκαν οι πρώτες δύο ενημερωτικές εγκύκλιοι για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις που αφορούν: 

  • Τους αποφοίτους προηγουμένων ετών και τις δυνατότητες που έχουν για συμμετοχή στη διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το έτος 2020 - Ενημέρωση για το Παλαιό Σύστημα 2020
  • Το νέο σύστημα που θα ισχύσει από τις εξετάσεις του 2020 και αφορά όλους τους φετινούς μαθητές και όσους από τους αποφοίτους το επιλέξουν - Ενημέρωση για το Νέο Σύστημα 2020