Εκτύπωση

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2020

 

28-03-2020
 
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ/ΕΠΑΛ ΕΤΟΥΣ 2020
 
Ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Παιδείας η έναρξη των διαδικασιών για τη συμμετοχή στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις με πρώτο βήμα την υποβολή αίτησης-δήλωσης για συμμετοχή. 
 
Στον σύνδεσμο που δίνεται παρακάτω θα δείτε α) το αναλυτικό δελτίο τύπου του Υπουργείου που ορίζει τη διαδικασία και δίνει τις βασικές οδηγίες και β) αναλυτικές εγκυκλίους, οδηγίες και έντυπα αιτήσεων για κάθε τύπο Λυκείου. 
 
Μερικές βασικές πληροφορίες: 
 
-  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020.
 
- Λόγω της φετινής έκτακτης κατάστασης και των μέτρων αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας που έχουν ληφθεί η διαδικασία έχει απλουστευτεί και θα γίνει εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά. 
 
- Το μόνο που χρειάζονται ουσιαστικά να κάνουν οι υποψήφιοι είναι να κατεβάσουν το σχετικό έντυπο στον υπολογιστή τους, να συμπληρώσουν τα πεδία που είναι με γκρι χρώμα και να το αποστείλουν ηλεκτρονικά (με email) στο Λύκειο. Ταυτοποίηση και επιβεβαίωση στοιχείων θα γίνει σε δεύτερο χρόνο που θα ανακοινωθεί αργότερα.
 
- Δεν απαιτείται προς το παρόν η συνυποβολή άλλων δικαιολογητικών ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικά, και οι οποίοι πρέπει να αποστείλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο σχολείο μαζί με την Αίτηση-Δήλωση.
 
Σε κάθε περίπτωση η ενημέρωσή σας οφείλει να προκύψει από την προσεκτική μελέτη των σχετικών εγγράφων που βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο: 
 

 

06-03-2020

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τις λεπτομέρειες της πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των φετινών αποφοίτων Λυκείου καθώς και τις διαδικασίες και τα όργανα που σχετίζονται με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις Γενικού Λυκείου από το  2020 και εξής. 

Για να δείτε την απόφαση πατήστε εδώ: Υπουργική Απόφαση - Πανελλαδικές 2020

19-02-2020

Ενημέρωση υποψηφίων της Κατεύθυνσης Σπουδών Οκονομίας και Πληροφορικής
για τις σπουδές στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου 

Ενημερωτικό τρίπτυχο για τις σπουδές στο συγκεκριμένο τμήμα της Παντείου, τις παράλληλες ευκαιρίες προσωπικής καλλιέργειας και ανάπτυξης, που παρέχονται στους φοιτητές του, και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του.

 

24-01-2020

Ενημέρωση υποψηφίων για το Παλαιό και Νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2020

Από το Υπουργείο Παιδείας εκδόθηκαν οι πρώτες δύο ενημερωτικές εγκύκλιοι για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις που αφορούν: