Πανελλαδικές  Εξετάσεις  2019

 

18-04-2019

Πρόγραμμα εξετάσεων Ειδικών Μαθημάτων και Πρακτικών Δοκιμασιών για ΤΕΦΑΑ

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων για τα Ειδικά Μαθήματα καθώς και η προθεσμία για την υγειονομική εξέταση και την πρακτική δοκιμασία για τα ΤΕΦΑΑ.

Οι σχετικές λεπτομέρειες στο έγγραφο: Πανελλαδικές 2019 - Πρόγραμμα ειδικών μαθημάτων και ΤΕΦΑΑ

 

Αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο 2019 - Κατάργηση τμημάτων ΤΕΙ και ένταξη σε ΑΕΙ

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκαν σημαντικές αλλαγές που προκύπτουν από την κατάργηση κάποιων τμημάτων ΤΕΙ και την ένταξή τους σε ΑΕΙ και οι οποίες θα αφορούν το μηχανογραφικό της φετινής χρονιάς. 

Καλείστε να μελετήσετε με προσοχή τη σχετική εγκύκλιο εδώ: Μηχανογραφικό 2019: Αλλαγές τμημάτων / Κατάργηση ΤΕΙ

 

12-04-2019

Καθορισμός των ορίων επίδοσης αγωνισμάτων για τις σχολές του Λιμενικού Σώματος

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι με κοινή υπουργική απόφαση των αρμοδίων Υπουργών τροποποιήθηκε η εγκύκλιος που αφορά τον καθορισμό των προσόντων και των διαδικασιών για την εισαγωγή στις σχολές του Λιμενικού Σώματος με τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων κατά το μέρος που αφορά τα όρια επίδοσης στα σχετικά αγωνίσματα. 

Για να δείτε τη σχετική ανακοίνωση πατήστε εδώ: Τροποποίηση ορίων αγωνισμάτων για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος

29-03-2019

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2019

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι με Υπουργικές Αποφάσεις καθορίστηκε το πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων για το 2019. 

Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή 7 Ιουνίου για τα ΓΕΛ. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων: Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019

 

20-03-2019

Δηλώσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2019
για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
(ΕΠΕΙΓΟΝ: προσοχή, προθεσμία!)

Ολοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2019 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία για φέτος ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας με χθεσινό ανακοινωθέν, από την Τετάρτη 20 ως και την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση. Ο υποψήφιος θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Μελετήστε με προσοχή τα παρακάτω έγγραφα ώστε να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες: Εγκύκλιος Πανελλαδικών 2019  και Υπόδειγμα Αίτησης Συμμετοχής στις Πανελλαδικές 2019.

Υπενθυμίζεται  ότι όλοι οι ως άνω  μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση, πρέπει ως τις 29 Μαρτίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους. Η σχετική εγκύκλιος: Πανελλαδικές 2019 -Εγκύκλιος για Φυσικώς Αδυνάτους.

 

04-03-2019

 Ενημέρωση σχετικά με ειδικά μαθήματα που εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν κάποιες ρυθμίσεις που αφορούν τα ειδικά μαθήματα, στα οποία θα πρέπει να εξετάζονται οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους σε τμήματα του Ιόνιου Πανεπιστημίου (Τμήμα Περιβάλλοντος και Τμήμα Τουρισμού). 

Τα σχετικά έγγραφα: Ενημέρωση για ειδικά μαθήματα 2019 - Η εγκύκλιος και Ενημέρωση για ειδικά μαθήματα 2019 - Το ΦΕΚ

25-02-2019

Νέα διαδικασία εισαγωγής φοιτητών σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών
 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Γενικά Λύκεια της χώρας το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει την εκπαιδευτική κοινότητα για τον νέο τρόπο εισαγωγής σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών, που θα ισχύσει από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. 

Βασικό στοιχείο της νέας διαδικασίας είναι ότι οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν άμεσα μία προδήλωση ενδιαφέροντος για εισαγωγή σε τέτοια τμήματα. Η προδήλωση αυτή είναι ενδεικτική και μη δεσμευτική, είναι ωστόσο απαραίτητο να κατατεθεί στη Διεύθυνση του σχολείου έως την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, δηλαδή άμεσα. 

Μπορείτε να μελετήσετε τη σχετική εγκύκλιο που ρυθμίζεί όλες τις λεπτομέρειες, καθώς και τον τρόπο εξέτασης στα μουσικά μαθήματα, τους συντελεστές βαρύτητας κλπ. στο παρακάτω έγγραφο: Νέα διαδικασία εισαγωγής στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών 2019

Το έντυπο της προδήλωσης βρίσκεται στη Διεύθυνση του Σχολείου για όποιον μαθητή θελήσει να το συμπληρώσει. 

Προσοχή στην προθεσμία! 

 

15-02-2019

Ενημέρωση υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκδόθηκαν ενημερωτικές εγκύκλιοι για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019, οι οποίες αφορούν: 

α) τη δυνατότητα μετεγγραφής σε Εσπερινα ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. και τις προϋποθέσεις πρόσβασης των διακριθέντων αθλητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ: Μετεγγραφή σε Εσπερινά - Διακριθέντες αθλητές

β) το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας στης Σχολής Ικάρων, το οποίο για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 θα δεχθεί κανονικά υποψηφίους, και άρα θα ενταχθεί στο Μηχανογραφικό του 2019, δείτε λεπτομέρειες εδώ: Σχολή Ικάρων - Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας. Διευκρινίζεται εξάλλου ότι αυτό θα ισχύσει για τους αποφοίτους ΓΕΛ και για το έτος 2019, με ειδικό έγγραφο το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ: Ελεγκτές Αεράμυνας - Διευκρίνιση

 

 

19-12-2018

Γενική ενημέρωση για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2019  

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η πρώτη ενημερωτική εγκύκλιος για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2019. Αυτή αφορά κυρίως τον καθορισμό των Ομάδων Προσανατολισμού και των εξεταζόμενων μαθημάτων της κάθε Ομάδας, καθώς και τον τρόπο υπολογισμού των συνολικών μορίων.

Λοιπές πληροφορίες για τις πανελλαδικές θα δοθούν με νεότερη εγκύκλιο, ενώ η Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής θα κατατεθεί εντός του Μαρτίου 2019.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε την εγκύκλιο εδώ: Αρχική ενημέρωση για Πανελλαδικές Εξετάσεις σχολικού έτους 2018-2019

 

28-11-2018

 Εισαγωγή στις Σχολές Λιμενοφυλάκων μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων 

Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Ναυτιλίας καθορίζονται τα προσόντα, οι προϋποθέσεις, οι κατηγορίες υποψηφίων αλλά και τα τυχόν κωλύματα επιλογής και εν γένει όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας επιλογής για εισαγωγή στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η δυνατότητα αυτή θα ισχύσει απο τις Πανελλαδικές του 2019 και μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά μελετώντας το σχετικό ΦΕΚ: ΦΕΚ Καθορισμού Διαδικασίας Εισαγωγής στις Σχολές Λιμενοφυλακής

 

26-11-2018

 Διαδικασία πιστοποίησης υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις 

Οι υποψήφιοι που ανήκουν στην ειδική κατηγορία ατόμων με σοβαρές παθήσεις καλούνται να παρουσιαστούν σε μία από τις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές που έχουν συσταθεί σε διάφορα Δημόσια Νοσοκομεία ώστε να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Πάθησης. ΠΡΟΣΟΧΗ: η προθεσμία για την κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών λήγει την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018

Για όλες τις σχετικές λεπτομέρειες μελετήστε το έγγραφο: Πανελλαδικές 2019 - Πιστοποίηση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

 

8-10-2018

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται μερική τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που όριζε σε ποιο πεδίο εντάσσονται οι διάφορες πανεπιστημιακές σχολές. Για να δείτε ποιες Σχολές αφορά η τροποποίηση καθώς και την υποχρέωση εξέτασης σε ειδικά μαθήματα για συγκεκριμένες Σχολές διαβάστε με προσοχή το συνημμμένο έγγραφο.