Μαθητική Κοινότητα 7ου ΓΕΛ

 

 

 

 

Γιορτή αποφοίτησης
των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, 7ου ΓΕΛ Πειραιά.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, στις 19:30.
 
apofitisi2017 18prosklisi
 

 

 


 25-4-2018

Πράξη 46η /2018 του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου ΓΕΛ Πειραιά
για την απώλεια του μαθητή της Α2 τάξης του Λυκείου, Κωνσταντίνου Κανταρτζή
 

ΠΡΑΞΗ 46η

Στον Πειραιά και στο Γραφείο του 7ου ΓΕΛ Πειραιά σήμερα, ημέρα Τρίτη 24 Απριλίου 2018 και ώρα 8:15, συνήλθε σε συνεδρίαση, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας, κας Κόλλια Σμαράγδας, ο Σύλλογος των διδασκόντων, προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει σχετικά με την αντιμετώπιση του δυσάρεστου γεγονότος της απώλειας του μαθητή της Α2 τάξης του Λυκείου, Κανταρτζή Κωνσταντίνου.
Συγκεκριμένα ο Σύλλογος των διδασκόντων λαμβάνοντας υπόψη τον ψυχολογικό αντίκτυπο σε μαθητές και διδάσκοντες του σχολείου από την απώλεια του παραπάνω μαθητή και το μέγεθος του πένθους όλων αποφασίζει:
• Να παραμείνει το σχολείο κλειστό για τους μαθητές όλων των τάξεων την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, προκειμένου να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και σε ένδειξη πένθους.
• Η σημαία του σχολείου να κυματίζει μεσίστια.
• Να προγραμματιστεί και να τελεστεί λειτουργία στις 21 Μαΐου 2018, ημέρα γιορτής (ονομαστικής) του εκλιπόντος μαθητή, στον Ναό του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.
• Να υπάρξει ψυχολογική στήριξη για μαθητές και διδάσκοντες. Γι’ αυτόν τον λόγο ζητείται η βοήθεια ψυχολόγων για τη διαχείριση θανάτου και πένθους από τις οργανώσεις «Μέριμνα» και το «Χαμόγελο του Παιδιού».
• Αντί στεφάνου να συγκεντρωθούν χρήματα που θα διατεθούν στην οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού».
• Να γίνει δεντροφύτευση στον αύλειο χώρο του σχολείου από τους μαθητές του τμήματος Α2 σε ένδειξη μνήμης στον συμμαθητή τους.
• Να ανοιχτεί «λεύκωμα» στο οποίο να καταγραφούν σχόλια των συμμαθητών του και μετά την ολοκλήρωσή του να δοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος μαθητή.
Γι’ αυτό συντάχθηκε η παρούσα και υπογράφεται.

                   Η Διευθύντρια                                                                               Ο Σύλλογος διδασκόντων

 


  21-4-2018

 

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μαθητή Κώστα,
με ανείπωτη θλίψη για το άδικο και αναπάντεχο μοιραίο,
την Τρίτη 24 Απριλίου στις 15:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στην οδύνη της οικογένειάς του.

Κώστα, θα θυμόμαστε πάντα το ήθος, τη διακριτικότητα και το χαμόγελο σου !

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και
η Μαθητική Kοινότητα του 7ου ΓΕΛ Πειραιά.

 


13-2-2018

Έκδοση Πιστοποιητικών διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών.

Επικαιρchildmathiοποιημένος πίνακας με τις μονάδες αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας οι οποίες εκδίδουν πιστοποιητικά ύστερα από διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών.

Δείτε το σχετικό έγγραφο.


 

 


1-2-2018

Ενημέρωση  μαθητών του 7ου ΓΕΛ Πειραιά
από την υπεύθυνη του ΚΕ.ΣΥ.Π  Πειραιά.
 
kesyppΤην Τετάρτη, 31/01/2018, στο χώρο του σχολείου, οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης του Λυκείου μας, ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Πειραιά, κα Γιαννακοπούλου Αριστέα, για θέματα σχετικά με τη Γ’ τάξη, τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
Την ενημέρωση, επίσης, παρακολούθησαν η Διευθύντρια του Λυκείου, καθώς και καθηγητές του σχολείου μας (η κα Τσόκου Αθ., η κα Παπαδοπούλου Χ., η κα Καλμούκη Έλ, η κα Σμύρου Χρ, ο κος Χονδροδήμος Γ.). Η κα Γιαννακοπούλου Αριστέα ενημέρωσε επίσης τους μαθητές και μαθήτριες μας ότι μπορούν να κλείσουν ατομικά ραντεβού συμβουλευτικής μέσω της κας Χαράς Παπαδοπούλου Συνδέσμου Επικοινωνίας του Λυκείου με το ΚΕ.ΣΥ.Π   Πειραιά.

16-1-2018

Πρόκληση προς τους γονείς των αγοριών που γεννήθηκαν το έτος 2002
για τους στρατολογικούς πίνακες.

 

peiraias logo Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 16 του Ν.2119/93 «Κύρωση Κώδικα Διατάξεων περί μητρώων Αρρένων», ο Δήμος μας υποχρεούται να προσκαλέσει τους γονείς όλων των αγοριών που είναι εγγεγραμμένα στα Μητρώα Αρρένων του Δήμου  μας και έχουν γεννηθεί  το έτος 2002 (στρατολογικής κλάσης 2023), προκειμένου να δηλώσουν τα παρακάτω στοιχεία:

α) Γραμματικές γνώσεις των παιδιών τους, β) Διεύθυνση κατοικίας τους, γ) Τηλέφωνο επικοινωνίας, και  δ) Αρμόδια αστυνομική αρχή.

 Οι γονείς παρακαλούνται  να προσέλθουν στο Τμήμα Μητρώων Αρρένων, στο  ισόγειο του «Πύργου» του Πειραιά στην Ακτή Ποσειδώνος 2, από 01/02/2018  έως 02/03/2018. Η παραπάνω διαδικασία είναι απαραίτητη για την κατάρτιση στρατολογικού πίνακα του ανωτέρω έτους.

Για το Τμ. ΜΗΤΡΩΩΝ ΑΡΡΕΝΩΝ του Δήμου Πειραιά.
Ε. Πιερρουτσάκου Τηλ: 213 202 4764.


10-1-2018

Code+Create:
Μαθήματα web design, robotics, Python, για μαθητές 15-17 ετών.


coding readingΟ Οργανισμός Ανοικτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ (www.ellak.gr) στο πλαίσιο του προγράμματος Code+Create προσκαλεί μαθητές 15-17 ετών να παρακολουθήσουν δωρεάν κύκλους μαθημάτων για web design, 3d printing, libre office suite, robotics, IoT applications, Python programming, κλπ. και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες που μπορεί να τις χρησιμοποιήσουν στις μελλοντικές σπουδές ή και την καριέρα τους!

code create
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018. Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή / και τηλεφώνου.
ΠΟΙΟΙ: Νέοι ηλικίας 15-17 ετών με επιθυμία για μάθηση μπορούν να υποβάλουν αίτηση χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία σε προγραμματισμό υπολογιστών. Απαιτείται όμως βασική κατανόηση της αγγλικής γλώσσας, καθώς όλα τα εργαστήρια θα είναι στα αγγλικά.
ΤΙ: Δωρεάν εργαστήρια που χρησιμοποιούν λογισμικό ανοιχτού κώδικα με την τελευταία τεχνολογία.

3d workshop
Φεβρουάριος 2018: Εισαγωγή στην τρισδιάστατη εκτύπωση, ρομποτική και εφαρμογές IoT
Μάρτιος 2018: Εισαγωγικός προγραμματισμός της Python

python
Κάθε 3ωρη συνεδρία (2 φορές την εβδομάδα x 3 ώρες x 8 εβδομάδες) θα σας δώσει την ευκαιρία να μάθετε, να πειραματιστείτε και να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο. Όλοι οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση μία φορά την εβδομάδα, στο εργαστήριο εκμάθησης για ελεύθερη άσκηση και πειραματισμό σε ομάδες ή μεμονωμένα.

ΠΟΤΕ: Κάθε Σάββατο και Κυριακή του Φεβρουαρίου (από τις 3/2/2018) και το Μάρτιο του 2018, στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης στη Φωκίωνος Νέγρη. Παρέχονται δωρεάν εισιτήρια για όλους τους συμμετέχοντες.
ΓΙΑΤΙ: Η ψηφιακή παιδεία είναι μια κρίσιμη ικανότητα για τον 21ο αιώνα. Θέλουμε να σας εισάγουμε στον προγραμματισμό υπολογιστών και να δούμε πού θα σας οδηγήσει η φαντασία σας. Όλοι αξίζουν την ευκαιρία να μάθουν νέες δεξιότητες, έτσι αυτά τα μαθήματα είναι ανοιχτά τόσο σε Έλληνες μαθητές όσο και σε νεοεισερχόμενους στην Ελλάδα.
Συμπληρώστε έγκαιρα την αίτησή σας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες: https://ellak.gr/student-registration-form-ages-15-17/

 


13-12-2017
37η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.)
(37th National Selection Conference of EYP Greece)
 

37η ΕΣΕ2Για 37η φορά, διοργανώνεται η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής, η οποία φέτος θα έχει διάρκεια 4 ημερών και θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2018 στην Αθήνα. Αυτή τη φορά, θα επιλεγούν οι έξι (6) μαθητές που θα στελεχώσουν την ελληνική αποστολή στην 88η Διεθνή Σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2018 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Θα επιλεγούν 24 επιπλέον επιλαχόντες, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε άλλες περιφερειακές δράσεις σε διεθνές επίπεδο.
Συμμετοχή στην Εθνική Συνδιάσκεψη μπορεί να δηλώσει κάθε Λύκειο των Νομών Αττικής, Αχαΐας και Βοιωτίας.
Τα ενδιαφερόμενα σχολεία καλούνται να δηλώσουν προς συμμετοχή όχι περισσότερα από δύο (2) βασικά μέλη και ένα (1) αναπληρωματικό, μέσω της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης . Η περίοδος επιλογής των μαθητών απ’ το εκάστοτε σχολείο με τη διαδικασία που αυτό θέλει να ακολουθήσει είναι από Τρίτη 12/12/2017 έως και Δευτέρα 18/12/2017. Η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ξεκινήσει τη Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 στις 08:00 και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 στις 23:59. Αιτήσεις που θα υποβληθούν εκτός αυτού του χρονικού διαστήματος δε θα θεωρηθούν έγκυρες.

Συμπλήρωση Αιτήσεων/Δηλώσεων Συμμετοχής στην ιστοσελίδα  https://goo.gl/forms/QNs1hFqHcJ5NBh1u2

Πρόσκληση παρουσίασης Στρατευσίμων της κλάσης 2021 (γεννημένοι το έτος 2000) στις στρατολογικές υπηρεσίες για κατάθεση δελτίου απογραφής.

stratimagesΠρόσκληση της Στρατολογικής Υπηρεσίας Πειραιά.
Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα σχετικά οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2021 (γεννημένοι το έτος 2000) που είναι γραμμένοι στα Μητρώα Αρρένων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων καθώς και οι λοιποί διαμένοντες στις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής, υποχρεούνται να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής στην Υπηρεσία μας, στο Στρατόπεδο «Βασιλόπουλου» επί της οδού Πέτρου Ράλλη 2, (ΡΟΥΦ), ΤΚ 11855, Αθήνα ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), από 02 Ιανουαρίου 2018 μέχρι 02 Απριλίου 2018

 


30-11-2017

«Κυβερνήτες» σε υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν
δεκαπέντε μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου.

polemiko naytikoΕνημέρωση μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου για συμμετοχή σε πλου με ένα από τα πιο σύγχρονα υποβρύχια του κόσμου, τύπου Παπανικολής ή 214, του Πολεμικού Ναυτικού,
«Κυβερνήτες» σε υποβρύχιο του ελληνικού στόλου θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν δεκαπέντε μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου οι οποίοι αφού εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση στον ιστότοπο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, θα συμμετάσχουν σε κλήρωση από την οποία θα γίνει η επιλογή τους.
Συμπλήρωση αίτησης,μέχρι Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, ΕΔΩ        https://form.hellenicnavy.gr/index.php/klirosi/
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού. Η κλήρωση, για την επιλογή των «τυχερών» τελειόφοιτων Λυκείου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσία του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη, κατά τη διάρκεια συναυλίας που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του. (Ανακοίνωση της διεύθυνσης εθιμοτυπίας & δημοσίων σχέσεων του ΓΕΝ.)
Η έγκριση του υπουργείου Παιδείας.
(Υποβρύχιο τύπου 214 ή Παπανικολής. Κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση)
Papanikolis 630x420
 

 

 Προγραμματισμός και οργάνωση επισκέψεων Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Ενημερωτικές επισκέψεις και στα τμήματα της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου.

kesipΕνημέρωση των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων σε θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού Προγραμματισμός και οργάνωση των ενημερωτικών επισκέψεων των Υπευθύνων ΣΕΠ των ΚΕΣΥΠ.

Με  Υ.Α. καθορίζεται ότι οι Υπεύθυνοι ΣΕΠ των ΚΕΣΥΠ, εφόσον έχουν ολοκληρώσει την ενημέρωση όλων των μαθητών της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων της περιοχής ευθύνης τους, έχουν τη δυνατότητα, με τη σύμφωνη γνώμη των Συλλόγων Διδασκόντων, να προγραμματίζουν ενημερωτικές επισκέψεις και στα τμήματα της Α΄ τάξης Γενικού Λυκείου.
Η Απόφαση ΥΑ 178610/Δ7/23-10-2017 του Υπουργείου Παιδείας

 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) του Πειραιά.

 

kesip

 

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου & Κουντουριώτου 89, Πειραιάς, 18532
Τηλέφωνο: 2104114155, 2104116728
Fax: 2104101184
e-mail: mail[_at_]1kesyp-peiraia.att.sch.gr

 

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) του Πειραιά, ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Στο Κέντρο ο επισκέπτης θα συναντήσει τους συμβούλους και τον ειδικό τεκμηρίωσης πληροφόρησης, οι οποίοι θα φροντίσουν για την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτησή τους.

Αποστολή ερωτήματος
Θα ήθελες να θέσεις κάποιο ερώτημα σχετικά με θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και τις προοπτικές της;

Σου προτείνουμε να στείλεις το ερώτημά σου ηλεκτρονικά στο ΚΕΣΥΠ Πειραιά και οι σύμβουλοι του Κέντρου θα σου απαντήσουν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά το συντομότερο δυνατόν.

Στο μήνυμά σου παρακαλούμε να συμπεριλάβεις:
• Όνομα,
• επώνυμο,
• τάξη,
• κατεύθυνση και
• τηλέφωνο εάν θέλεις.

Ευχαριστούμε.


ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΩΝ

(Απόσπασμα από το Προεδρικό Διάταγμα Π.Δ. 104/1979  και την 232.2/8/Γ/301/27-3-1980 εγκύκλιο του ΥΠ.Ε.Π.Θ.)

Σε κάθε τμήμα ορίζεται ο απουσιολόγος και ο αναπληρωματικός του. Η τοποθέτησή τους γίνεται με βάση την επίδοσή τους και τη διαγωγή κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Τα ονοματεπώνυμά τους σημειώνονται στην τελευταία εσωτερική σελίδα του απουσιολογίου.
Ο απουσιολόγος κάθε πρωί αμέσως μετά την πρωϊνή συγκέντρωση, παραλαμβάνει το απουσιολόγιο και το Βιβλίο Ύλης από το Γραφείο.
Όταν αρχίσει η διδακτική ώρα σημειώνει πάντοτε στις αντίστοιχες θέσεις του απουσιολογίου το σχολείο, το τμήμα, την ημερομηνία, και τον αριθμό του φύλλου. Επίσης γράφει εκείνους τους μαθητές που απουσιάζουν. Η εργασία αυτή πρέπει να εκτελείται με ιδιαίτερη προσοχή. Στη συνέχεια προσκομίζει το απουσιολόγιο στον διδάσκοντα καθηγητή.
Μαθητές οι οποίοι θα απασχολούνται σε οποιαδήποτε εργασία του σχολείου, (π.χ. για εργασία η οποία τους έχει ανατεθεί από τον Διευθυντή, για πρόβα γιορτής, για πρόβα παρέλασης κλπ.) και απουσιάζουν, θα αναγράφονται κανονικά ως απόντες στο απουσιολόγιο και στις παρατηρήσεις θα αναγράφεται ο λόγος της απουσίας τους (π.χ. χορωδία, πρόβα γιορτής). Ο υπεύθυνος για το τμήμα καθηγητής αφού ελέγξει την ορθότητα του λόγου απουσίας κάθε μαθητή, δε θα καταχωρήσει στο βιβλίο φοίτησης τις απουσίες αυτές μόνο στην περίπτωση που ο λόγος είναι αληθής (δηλαδή οι απουσίες αυτές θεωρούνται ότι δεν έγιναν).
Αν κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου κάποιος μαθητής θέλει για λόγους υγείας να πάει σπίτι του, θα έρχεται με τον απουσιολόγο στο γραφείο να του δοθεί η σχετική άδεια και να σημειωθούν στο απουσιολόγιο οι απουσίες του για το υπόλοιπο του ημερήσιου προγράμματος, με την ένδειξη «ασθένεια». Οι απουσίες αυτές θα καταχωρηθούν κανονικά, αλλά μπορούν να δικαιολογηθούν με την κανονική διαδικασία (κατάθεση αίτησης από τον κηδεμόνα συνοδευόμενη υποχρεωτικά με ιατρική γνωμάτευση).
Όταν απουσιάζει κάποιος Καθηγητής για οποιονδήποτε λόγο, τότε ο απουσιολόγος σημειώνει στην αντίστοιχη θέση τη λέξη ΚΕΝΟ και δε χρεώνει απουσίες στους απόντες μαθητές. Αν όμως έρθει κάποιος καθηγητής ο οποίος δεν έχει μάθημα στο τμήμα την ημέρα αυτή και απασχολήσει το τμήμα, τότε ο απουσιολόγος σημειώνει στη θέση του μαθήματος τη λέξη ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ και χρεώνει απουσίες στους απόντες μαθητές.
Ο απουσιολόγος είναι υπεύθυνος για την ασφαλή φύλαξη του απουσιολογίου ώστε να αποφεύγονται η απώλεια, η φθορά ή η αλλοίωση του. Αν για κάποιο λόγο ο απουσιολόγος δε θα παρευρίσκεται στην τάξη κάποια διδακτική ώρα θα πρέπει να παραδώσει το απουσιολόγιο και το βιβλίο ύλης στον αναπληρωτή του. Αν απουσιάζει και ο αναπληρωτής του θα πρέπει να παραδώσει το απουσιολόγιο και το βιβλίο ύλης στο γραφείο.
Ο απουσιολόγος απαγορεύει στους μαθητές να παρεμβαίνουν με οποιονδήποτε τρόπο στο απουσιολόγιο και αναφέρουν αμέσως στον υπεύθυνο καθηγητή κάθε ενέργεια αυτού του είδους.
Ο απουσιολόγος αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων παραδίδει το απουσιολόγιο και το Βιβλίο Ύλης στο Γραφείο και τοποθετεί το στέλεχος των απουσιών στο ειδικό ντοσιέ του τμήματός του.
Η παράβαση των παραπάνω καθηκόντων (όπως πχ. η μη καταχώριση ή διαγραφή απουσιών κλπ.),αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τους αναπληρωτές απουσιολόγους.